• Spominjaj se sobotnega dne - četrta zapoved

  "Spominjaj se sobotnega dne in ga posvečuj!" 2 Mz 20,8

 • GOSPODOVA je zemlja - Bog je stvarnik

  "GOSPODOVA je zemlja in kar jo napolnjuje, zemeljski krog in njegovi prebivalci." Ps 24,1

 • Sedmi dan je dan počitka

  "Sedmi dan je Bog dokončal delo, ki ga je naredil, in počival je sedmi dan od vsega dela, ki ga je storil." 1 Mz 2,2

 • GOSPOD je moj pastir

  "GOSPOD je moj Pastir, slabo se mi ne more goditi." Ps 23,1

 • Sedmi dan je sobota, dan počitka

  "Šest dni naj se opravlja delo, sedmi dan pa je sobota, dan počitka, posvečen GOSPODU ..." 2 Mz 31,15

 • Bog je o sedmem dnevu rekel

  "Kajti nekje je rekel o sedmem dnevu takole: In Bog je počival sedmi dan od vseh svojih del." Heb 4,4

 • Bog je blagoslovil sedmi dan

  "In Bog je blagoslovil sedmi dan in ga posvetil, kajti ta dan je počival od vsega svojega dela, ki ga je storil, ko je ustvarjal." 1 Mz 2,3

 • Slavite Gospoda, ki zdravi bolne

  "Slavi, duša moja, GOSPODA in ne pozabi vseh njegovih dobrot! Ki ti odpušča vse tvoje krivice, ki ozdravlja vse tvoje bolezni." Ps 103,2-3

 • Bog je ustvaril človeka

  "Jaz sem naredil zemljo in ustvaril človeka na njej, jaz sem s svojimi rokami razprostrl nebo in poveljujem vsej njegovi vojski." Iz 45,12

 • Sin človekov - Jezus je Gospodar sobote

  "Sin človekov je namreč gospodar sobote." Mt 12,8

Akne iconNaša koža je največji organ za razstrupljanje. Kadar se odpadne snovi iz našega telesa ne morejo izločiti po normalni pozi (urin, blato, pljuča), telo uporabi kožo. Koža je tudi ogledalo naše prehrane in hormonskega ravnovesja.

Akne so oljne žleze v naši koži, ki se zamašijo, nabreknejo in vnamejo. Nagnjene so k okužbam. Akne se pojavijo tam, kjer so žleze lojnice najštevilnejše: obraz, vrat, prsni koš in hrbet.

 

Možni vzroki za nastanek aken:

Lojnica se nahaja v vsakem lasnem mešičku in proizvaja olje, ki maže kožo. Nekaj ​​olja se zamaši, bakterije se množijo in nastane vnetje. To se zgodi v mladostništvu (med 12 in 24), ko se androgeni (moški hormoni) v večjih količinah sproščajo tako pri fantih kot pri deklicah. Kar nekaj jih ima akne vse življenje. Drugi vzroki vključujejo neželeno hrano, peroralno kontracepcijo, alergije, stres in dednost.

Težava se stopnjuje, ko loj v kombinaciji s kožnimi pigmenti zamaši pore in se naredi ogrc. Kanadski Eskimi pred letom 1950 nikoli niso imeli aken. Ko so uvedli "sodobno hrano", so postale akne običajne tudi pri njih.

Naslednji predlogi so lahko v pomoč:

 1. Roke imejte vedno čiste, nohte kratke in se nikoli ne dotikajte obraza, razen s čistim robcem. Večina ljudi z aknami ima nezavedno navado, da se pogosto dotikajo obraza, oči ali ustnic.
 2. Ohranite lase čiste z rednim šamponiranjem. Nikoli ne dovolite, da se lasje dotikajo obraza ali ramen. Vsakodnevno si privoščite tuš. Umijte ali namažite obraz z limoninim sokom 3-krat na dan. Na obraz ne nanašajte krem, olj ali mazil.
 3. Pijte dovolj vode, da urin ostane skoraj brezbarven, saj dobra hidracija pomaga izločati strupe iz telesa.
 4. Vnesite red: imejte obroke ob istem času, hodite spat ob istih urah, vstajajte ob istem času, načrtujte čas ko pijete vodo, osebno higieno itd. Rednost v vseh stvareh je bistvenega pomena za zdravje.
 5. Akne 2Vadite dobro držo, globoko dihanje in vsakodnevno vadite ene uro ali več zunaj na svežem zraku. Pomembna je dobra prekrvavitev obraza.
 6. Iz prehrane izločite vse živalske proizvode, dokler stanje ni pod nadzorom. Berite deklaracije. Mleko je še posebej škodljivo. Opustite vse nasičene maščobe skupaj z ´junk food-om´, ocvrto in rafinirano hrano. Jejte polnovredno hrano.
 7. V enem obroku ne mešajte preveč različne hrane ali pa bo v vas bo prišlo do kemičnega bojevanja. Obroki in jedilniki naj bodo enostavni.
 8. Postite se en dan na teden. Obroke jejte ob istem času, med obroki pa ničesar ne zaužijte, saj za prebavo normalnega obroka naš želodec potrebuje 4-5 ur (za meso in sir tudi po 8 ur in več). Med obroki (med zajtrkom in kosilom) pijte vodo. Poleg same hrane, pa ne uživajte tekočine, saj redči prebavne sokove in podaljša čas prebave.
 9. Hrano, ki tvori plin, je treba uporabiti v majhnih količinah in jo dobro prežvečiti v majhnih grižljajih. Sem spadajo: fižol, koruza, jabolka, rozine, banane, sok slive in jabolčni sok. Vzemite si za obrok 30-45 minut, hrano prežvečite da bo imela konsistenco smutija, preden jo pogoltnete. Nikoli se ne prenajejte.
 10. Uporabite naslednjo dieto:
  1. Izogibajte se sladkorju in medu.
  2. Omejite sol na 1/2 čajne žličke na dan.
  3. V celoti se izogibajte vsem kemikalijam, ki se končajo z "in", kot so nikotin, kofein (kava, čaj in kola pijače), teobromin (čokolada) in vsa zdravila, ki bi jih lahko vsebovala.
  4. Pridobite obilo vitamina A iz vsakodnevne uporabe sadja in zelenjave zelene in rumene barve (marelice, avokado, brokoli, korenje, temno zelena solata, ohrovt, mango, papaja, peteršilj, breskve, grah, buče (oranžne), rdeča paprika, špinača, sladek krompir, paradižnik, zelenje repe, vodna kreša)
  5. Jejte nesoljene oreščke, vendar nikoli med obroki.
  6. Zagotovite zadosten vnos vitamina B6, cinka (bučno seme) in esencialnih maščobnih kislin (v rastlinskih virih sta v orehih in lanenem semenu, ki ga je potrebno zmleti).
 11. Vsak dan si privoščite nekaj sonca na obrazu. Prečiščevalna moč žarkov pomaga sterilizirati akne in jim prinese hitro celjenje. Sončna svetloba krepi imunski sistem telesa. Deloma je to posledica dejstva, da sončna svetloba poveča število belih krvnih celic v telesu - bojnih celic, ki se upirajo okužbam tako, da jih pojedo. Obstaja posebna bela krvna celica, ki je najmočnejši ubijalec bacilov vseh vrst: limfocit. Znanost je presenetila ugotovitev, da sončna svetloba poveča število limfocitov bolj kot katero koli drugo vrsto bele krvne celice.
 12. Na najbolj vnetne lezije lahko nanesete vroče nanose čaja kanadskega zlatega korena (golden seal). Pomagal bi tudi nanos korenine regrata in rdeče detelje. Odznotraj pomaga čaj ameriškega slamnika.

Za ohrabritev:

»Zato ne omagujemo. Nasprotno, čeprav naš zunanji človek razpada, se naš notranji iz dneva v dan obnavlja. Naša trenutna lahka stiska nam namreč pripravlja čez vso mero težko, večno bogastvo slave, ker se ne oziramo na to, kar se vidi, ampak na to, kar se ne vidi. Kar se namreč vidi, je začasno, kar pa se ne vidi, je večno.« 2 Kor 4,16-18

Vir informacij:

Uchee Pines Lifestyle Center
Cesta 30 Uchee Pines # 75
Seale, Alabama 36875
Tel. +1-334-855-4764
https://www.ucheepines.org
The Natural Remedies Encyclopedia

 

 

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če želite še naprej uporabljati našo stran, se morate strinjati z našo Izjavo o zasebnosti.